Introduktion
↑ Klicka på menyknappen för fler alternativ.
FindWind
FindWind visar aktuella, framtida och historiska vind-, våg- och väderförhållanden vid 658 olika platser. FindWind uppdateras var femte minut och använder just nu information från 495 vindkraftverk, 572 väderstationer och 6558 prognoser från nio olika vädertjänster.

FindWind utvecklas med målet att göra sökandet efter de bästa vindarna och vågorna enklare än någonsin. FindWinds vision är mer tid på vattnet för alla surfare.

FindWind drivs och utvecklas av en gotländsk surfare. Tjänsten är fri för alla att använda.

Alla är välkomna att skapa ett konto på FindWind+ utan kostnad. Med FindWind+ kan du välja geografiskt område för din startsida, handplocka dina favoritspots och få vindbevakning per epost.

Gillar du FindWind? Visa det gärna genom en donation och ge utvecklingen av FindWind en särskilt varm vind i seglen.

Vill du vet mer?

Läs vidare eller navigera direkt.

↓ Av surfare för surfare.
↓ Bättre med ett konto.
↓ Så fungerar FindWind.
↓ Finjustering av dina lokala spots.
↓ Tack vare donationer och reklam.
↓ Tack till samarbetspartners.
↓ Facebook och Twitter.
↓ Villkor och personuppgifter.
↓ Hjälp FindWind bli bättre.

Av surfare för surfare ↑

FindWind drivs och utvecklas av Peter Andersson, en gotländsk vind- och vågsurfare. Tjänsten såg dagens ljus den 31a maj 2014 och utvecklas kontinuerligt. FindWind firar idag 2993 dagar i surfarnas tjänst.

→ Läs mer om Peter.

Bättre med ett konto ↑

Med ett konto blir FindWind ännu bättre. FindWind+ ger dig bland annat möjlighet att välja dina favoritspots, få vindbevakning per epost och ytterligare andra funktioner. Kontot är kostnadsfritt.

→ Läs mer om FindWind+.
→ Skapa konto FindWind+.

Så fungerar FindWind ↑

FindWind uppdateras var femte minut baserat på färsk information från en rad olika källor. Just nu används 495 vindkraftverk, 572 väderstationer och 6558 prognoser från nio vädertjänster för att ge dig information om vind-, våg- väderhållanden vid 658 olika platser. 66% av alla spots använder information från vindkraftverk och 82% använder information från väderstationer. För spots utan vindkraftverk eller väderstationer i tillräcklig närhet används enbart prognoser för att var femte minut skapa en väl avvägd nuprognos. För varje spot visas det antal vindkraftverk, väderstationer och vädertjänster som används för att uppskatta aktuella vindförhållanden. Du kan även se vilken vikt respektive källa givits i sammanvägningen baserat på bland annat avstånd och tidpunkt för respektive mätdata.

Huvuddelen av dessa 658 platser är avsedda för vindsurfing, kitesurfing och vågsurfing. FindWind rymmer också spots för skärmflygning samt flertalet av observationsplatserna från SMHIs sjörapport.

FindWind använder samtliga väderstationer från SMHI, Trafikverket och DMI samt vädertjänsterna SMHI, DMI, YR, FCOO, FMI, MFI, Met Office, DWD, NOAA och OpenWeatherMap. Informationen från vindkraftverk, väderstationer och prognoser vägs samman för bästa möjliga precision.

→ Läs mer om funktionerna på FindWind.

Finjustering av dina lokala spots ↑

FindWind använder information från vindkraftverk, väderstationer och vädertjänster. Men som bekant är det verkligheten som råder. För att få bästa möjliga precision kan vindstyrka och vindriktning finjusteras för varje spot.

Kanske visar FindWind något lägre vindstyrka än den verklighet som råder på vattnet vid din favoritspot? Kontakta peter@findwind.se så ser vi till att göra bra bättre.

Tack vare donationer och reklam ↑

Alltsedan starten 2004 har donationer haft en helt avgörande betydelse. Utan ert stöd inget FindWind. Vintern 2021 gör reklam entré på FindWind för att öka möjligheterna i den fortsatta utvecklingen av sajten.

Gillar du FindWind? Visa det gärna genom en donation via Swish 0702726726 eller PayPal.me/FindWind och ge utvecklingen av FindWind en särskilt varm vind i seglen.
Tack Peter, Mattias, Tarik, Tomas, Mario och alla ni andra som bidragit till skapandet av FindWind.se.

Med reklam på FindWind.se når du surfare och andra intresserade av vind, vågor och väder. Typiskt är vi aktiva personer både på vatten och land och du når oss genom Googles annonsplattform.

→ Swish 0702726726.

→ PayPal.me/FindWind.
→ Läs mer donationer, reklam och reklamköp.

Tack till samarbetspartners ↑

FindWind vore inte möjligt utan information från ovannämnda vädertjänster. Ett särskilt varmt tack riktas till de bolag inom vindkraften som givit FindWind förtroendet att använda information från hundratals vindkraftverk. FindWind använder också flera andra tjänster som Google, Youtube, Twitter och Sunrise-Sunset.org.

Beebyte står för datorkraften bakom FindWind och levererar molntjänster, VPS och webbhotell som bevisligen tål att växa i. Tack för ett engagerat samarbete och klanderfri leverans.

Facebook och Twitter ↑

På facebook.com/findwind.se kan du följa utvecklingen av FindWind. Gilla gärna.

@FindWindCond twittrar om de bästa surfvindarna.
@FindWindSys är systemets egen röst i etern.
@FindWindNews informerar om utvecklingen av FindWind.

Villkor och personuppgifter ↑

Alla är välkomna att använda FindWind.
Alla är välkomna att skapa ett konto på FindWind+ utan kostnad.

FindWind använder cookies och lagrar en handfull personuppgifter om dem med konton på FindWind+. Personuppgifter används för att skapa mer personliga funktioner.
FindWind delar inga personuppgifter med annan part. Personuppgifter för icke aktiva konton raderas automatiskt.

Kontakta peter@findwind.se om du vill använda innehåll från FindWind på andra sajter.
Det är inte tillåtet att hämta/extrahera innehåll från FindWind.

Hjälp FindWind bli bättre ↑

Saknas din favoritspot? Det är enkelt att lägga till fler. Skicka bara position, namn, en kort beskrivning och lämpliga vindriktningar till peter@findwind.se.

Behöver något korrigeras eller läggas till? Kontakta peter@findwind.se för att justera vindriktningar eller göra andra förbättringar på en viss spot.

Har du fotograferat ett bra panorama? Panoramas är en variant av Google Streetview och finns redan för många spots. De kan dock gärna både bli fler och bättre. Hämta appen för Android eller iOS, skapa ett panorama nästa gång du surfar och hör sedan av dig till peter@findwind.se.

Har du ett annat förbättringsförslag? Båda bra och dåligt kan bli bättre. Skicka ditt förslag till peter@findwind.se och håll tummarna för att din önskning ska slå in.